ムラマツ シュキ
MURAMATSU Shuki
村松 朱喜 所属
食健康科学部 健康デザイン学科
女性健康科学研究所 所属教員
国際文化研究所 所属教員
生活機構研究科 生活科学研究専攻
職種
准教授
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言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 2011/09 |
形態種別 | 学術雑誌 |
査読 | 査読あり |
標題 | Alteration of ethanol tolerance caused by the deficiency in the genes associated with histone deacetylase complex in budding yeast. |
執筆形態 | 共著 |
掲載誌名 | Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry |
掲載区分 | 国外 |
出版社・発行元 | Society for Bioscience, Biotechnology, and Agrochemistry |
巻・号・頁 | 75(9),pp.1829-1831 |
著者・共著者 | ◎Matsuda T., Fujimura S., Suda H., Matsufuji Y., and Nakagawa J. |
概要 | Upon exposure to 8% ethanol, survival and growth of yeast strains deficient in histone deacetylase complex genes was examined. Of the 18 mutants tested, the Δsir3 and Δsir4 strains showed higher resistance to ethanol, while the Δrco1, Δhos3, Δhda2, and Δhst1 strains were more sensitive than the wild type. Furthermore, these ethanol-resistant patterns varied under aerobic and anaerobic culture conditions. |