教員紹介・研究業績
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マスダ カズヤ
MASUDA Kazuya
桝田 和彌
所属
食健康科学部 管理栄養学科
女性健康科学研究所
職種
専任講師
著書・論文歴
1.
2024/03
論文
精製サルモネラべん毛抗原の乳酸菌への結合とその活性 昭和女子大学紀要 975,96-103頁 (共著)
2.
2023/03
論文
DNAを用いたナチュラルチーズの菌叢解析にDNA抽出方法が及ぼす影響 昭和女子大学大学院生活機構研究科紀要 32,1-9頁 (共著)
3.
2020/06
論文
乾燥肌を自覚する健常女性の皮膚保湿機能に対する
Lactobacillus brevis
KB290摂取の有効性の検証-ランダム化プラセボ対照二重盲検並行群間比較試験- 薬理と治療 48 (6),955-968頁 (共著)
4.
2020/05
著書
新訂 食品衛生学 (共著)
5.
2019/12
論文
糞便試料採取部位による腸内細菌叢の差異の検討 学苑 生活科学科紀要 (950),27-35頁 (共著)
6.
2019/05
論文
Prebiotic effect of two grams of lactulose in healthy Japanese women: a randomised, double-blind, placebo-controlled crossover trial Beneficial Micobes (共著)
7.
2018/12
著書
食べ物と健康 III 食品衛生学 (共著)
8.
2018/12
論文
腸内細菌叢検索における試料保存方法がDNA解析に与える影響の評価 学苑 生活科学科紀要 (938),26-31頁 (共著)
9.
2017/12
論文
乳酸菌を用いたガレクチン9の発現とその生物活性評価 学苑 生活科学科紀要 (926),15-20頁 (共著)
10.
2016/03
論文
Characterization of flagellins isolated from a highly motile strain of
Lactobacillus agilis
BMC Microbiology (共著)
11.
2015/04
論文
Evaluation of the dynamics of microbiological quality in lightly pickled napa cabbages during manufacture. Journal of Food Safety 35 (4),458-465頁 (共著)
12.
2014/01
論文
Molecular approach for tracing dissemination routes of Shiga
Toxin-producing Escherichia coli O157 in bovine offal at slaughter Biomedical Research International (共著)
13.
2013/09
論文
Evaluation of the culture method NIHSJ-02 alternative to ISO 10272-1:2006 for the detection of Campylobacter jejuni and Campylobacter coli in chicken: collaborative study Journal of AOAC International 96 (5),991-997頁 (共著)
14.
2011/04
論文
Establishment and evalution of an in vitro M cell model using C2BBe1 cells and raji cells Bioscience and Microflora 30 (2),37-44頁 (共著)
15.
2010/10
論文
Adjuvant effects for oral immunization provided by recombinant Lactobacillus casei secreting biologically active murine interleukin-1B Clinical and Vaccine Immunology 17 (1),43-48頁 (共著)
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