サガワ アツコ
SAGAWA Atsuko
佐川 敦子 所属
食健康科学部 管理栄養学科
女性健康科学研究所 所属教員
近代文化研究所 所属教員
生活機構研究科 生活科学研究専攻
職種
准教授
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言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 2011/01 |
形態種別 | 学術雑誌 |
査読 | 査読あり |
標題 | Effect of Change in Cooling Rate on the Gelation of Sodium-type Gellam Gum |
執筆形態 | 共著 |
掲載誌名 | The Japan Society of Cookery Science |
掲載区分 | 国内 |
巻・号・頁 | 44(1),pp.7-14 |
著者・共著者 | Hatsue Moritaka, Atsuko Sagawa,Takahiro Funami,Kenji Kubota |
概要 | The effects of change in cooling rate on the gelation of 0.8% sodium-type gellan gum solutions with and without 0.3% sodium chloride were investigated based on the storage moduli of the solution. The results show that the cooling rate before the increase of storage modulus has a remarkably large influence on the formation of three-demensional network structure. |