サガワ アツコ    SAGAWA Atsuko
   佐川 敦子
   所属
食健康科学部 管理栄養学科
 
女性健康科学研究所 所属教員
 
近代文化研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
   職種
准教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 2011/01
形態種別 学術雑誌
査読 査読あり
標題 Effect of Change in Cooling Rate on the Gelation of Sodium-type Gellam Gum
執筆形態 共著
掲載誌名 The Japan Society of Cookery Science
掲載区分国内
巻・号・頁 44(1),pp.7-14
著者・共著者 Hatsue Moritaka, Atsuko Sagawa,Takahiro Funami,Kenji Kubota
概要 The effects of change in cooling rate on the gelation of 0.8% sodium-type gellan gum solutions with and without 0.3% sodium chloride were investigated based on the storage moduli of the solution. The results show that the cooling rate before the increase of storage modulus has a remarkably large influence on the formation of three-demensional network structure.