マスダ カズヤ
MASUDA Kazuya
桝田 和彌 所属
食健康科学部 管理栄養学科
女性健康科学研究所 所属教員
職種
専任講師
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言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 2016/03 |
形態種別 | 学術雑誌 |
査読 | 査読あり |
標題 | Characterization of flagellins isolated from a highly motile strain of Lactobacillus agilis |
執筆形態 | 共著 |
掲載誌名 | BMC Microbiology |
掲載区分 | 国外 |
著者・共著者 | A. Kajikawa, E. Midorikawa, K. Masuda, K. Kondo, T. Irisawa, S. Igimi, S. Okada |
概要 | Most lactic acid bacteria are non-motile but Lactobacillus agilis are flagellated and exhibit motility. The flagella filaments of L. agilis BKN88 isolated from fecal sample consist of two homologous glycosylated flagelins, wich likely have an incomplete TLR5-recognition site. The characteristics of the flageline are presumably a consequence of adaptation as a commensal microbe in the gastrointestinal tract. |