オガワ ムツミ    OGAWA Mutsumi
   小川 睦美
   所属
食健康科学部 健康デザイン学科
 
女性文化研究所 所属教員
 
現代ビジネス研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
 
女性健康科学研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活機構学専攻
   職種
教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 2019/01
形態種別 学術雑誌
査読 査読あり
標題 Plasma Levels of Amino Acid in Japanese Men and Their Changes after the Administration of Glucose and Sucrose
執筆形態 共著
掲載誌名 Food and Nutrition Sciences
掲載区分国外
巻・号・頁 10,pp.51-63
著者・共著者 Akikazu Takada, Fumiko Shimizu, Yukie Ishii, Mutumi Ogawa, Tetsuya Takao
概要 We considared whether there are age differences in plasma levels of amino acids and if the administration of glucose or sucrose influences their levels. The results suggested that there were age differences in plasma levels of amino acids. Upon the administration of glucose or sucrose, amino acids, particularly essential amino acids, decreased in plasma. These amino acids may be transported from the blood soon after the administration of sugar (glucose or sucrose) to the tissues, such as muscles, possibly due to an increase in the insulin levels.