ウメガキ ケイゾウ    UMEGAKI Keizo
   梅垣 敬三
   所属
生活科学部 食安全マネジメント学科
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
   職種
教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 2007
形態種別 学術雑誌
査読 査読あり
標題 Soy isoflavones lower serum total and LDL cholesterol in humans: a meta-analysis of 11 randomized controlled trials.
執筆形態 共著
掲載誌名 Am J Clin Nutr
掲載区分国外
巻・号・頁 85(4),pp.1148-1156
著者・共著者 Taku K, Umegaki K, Sato Y, Taki Y, Endoh K, Watanabe S
概要 Soy isoflavones significantly reduced serum total and LDL cholesterol but did not change HDL cholesterol and triacylglycerol. Soy protein that contained enriched or depleted isoflavones also significantly improved lipid profiles. Reductions in LDL cholesterol were larger in hypercholesterolemic than in normocholesterolemic subjects.