(最終更新日:2024-03-11 15:16:31)
   ミウラ ユタカ    miura yutaka
   三浦 裕
   所属
食健康科学部 管理栄養学科
   職種
教授
 主担当科目
食べ物と健康(総論)、食品素材の科学、食品と加工、食品加工学実験
 専門分野
食品科学 (キーワード:植物性タンパク質、食品機能性) 
 最終学位
博士(農学)
 職歴
1. 2023/04~ 昭和女子大学 食健康科学部 管理栄養学科 教授
 著書・論文歴
1. 著書  続おいしさを測る 食品開発と官能評価 (その他) 
2. 2018/12 論文  β-Eudesmol, an Oxygenized Sesquiterpene, Reduces the Increase in Saliva 3-Methoxy-4-Hydroxyphenylglycol After the Trier Social Stress Test; in Healthy Humans: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Cross-Over Study. (共著) 2018/12
3. 2018/09 論文  A randomized, double-blind and placebo-controlled crossover trial on the effect of l-ornithine ingestion on the human circadian clock. (共著) 2018/09
4. 2015/12 論文  The Effect of L-Ornithine on the Phosphorylation of mTORC1 Downstream Targets in Rat Liver. (共著) 2015/12
5. 2015/09 論文  Effects of oral intake of plasmacytoid dendritic cells-stimulative lactic acid bacterial strain on pathogenesis of influenza-like illness and immunological response to influenza virus. (共著) 2015/09
6. 2014/12 論文  The combined effect of caffeine and ornithine on the mood of healthy office workers. (共著) 2014/12
7. 2014/05 論文  A novel objective sour taste evaluation method based on near-infrared spectroscopy. (共著) 2014/05
8. 2014/01 論文  Randomised controlled trial of the effects of L-ornithine on stress markers and sleep quality in healthy workers (共著) 2014/01
9. 2013/02 論文  A randomized, double-masked, placebo-controlled crossover trial on the effects of L-ornithine on salivary cortisol and feelings of fatigue of flushers the morning after alcohol consumption. (共著) 2013/02
10. 2012 その他 「のどごし」の客観的な測定方法について (単著) 2012
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 所属学会
1. 日本農芸化学会
2. 2017/03~2021/03 ∟ 和文誌「化学と生物」編集委員
 資格・免許
1. 2022/02/09 弁理士
 研究課題・受託研究・科研費
1. 2024/03~2025/03  プラントベースフードの食感に関する研究 共同研究 (キーワード:プラントベースフード、食感)