シミズ フミコ
SHIMIZU Fumiko
清水 史子 所属
食健康科学部 管理栄養学科
女性健康科学研究所 所属教員
生活機構研究科 生活科学研究専攻
職種
准教授
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言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 2021/06 |
形態種別 | 学術雑誌 |
査読 | 査読あり |
標題 | Comparison of Various Foods Intakes and Their Relationships with Body Mass Index in Japanese Old Men and Women |
執筆形態 | 共著 |
掲載誌名 | Food and Nutrition Sciences |
掲載区分 | 国外 |
巻・号・頁 | (12),pp.591-601 |
著者・共著者 | Takada A, Shimizu F, Ishii Y, Ogawa M, Takao T |
概要 | Men take more alcohol, salt fruit, beans, and eggs than women. Intakes of major foods such as carbohydrate, lipid, and protein did not influence BMI in men and women. Within the range of foods intakes in Japan, no restriction of any food such as carbohydrate is not necessary for staying lean. |