オガワ ムツミ
OGAWA Mutsumi
小川 睦美 所属
食健康科学部 健康デザイン学科
女性文化研究所 所属教員
現代ビジネス研究所 所属教員
生活機構研究科 生活科学研究専攻
女性健康科学研究所 所属教員
生活機構研究科 生活機構学専攻
職種
教授
|
|
言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 2016/10 |
形態種別 | 学術雑誌 |
査読 | 査読あり |
標題 | Changes in Plasma Amino Acid Levels After the Administration of Glucose or Sucrose to Healthy Young and Aged Males |
執筆形態 | 共著 |
掲載誌名 | Mathews Journal of Nutrition and Dietetics |
掲載区分 | 国外 |
巻・号・頁 | 1(2) |
著者・共著者 | ◎Ogawa M, Takao T, Ishii Y, Shimizu F, Takada A |
概要 | Plasma levels of amino acid were measured after the administration of 50 grams of glucose or sucrose to young and aged males adults. Plasma levels of total amino acid decreased after the administration of glucose. The results suggested that plasma amino acids, particularly essential amino acids, may be transported from the blood soon after the administration of sugar, to the tissues, such as muscles, possibly due to an increase in insulin levels. |