オガワ ムツミ    OGAWA Mutsumi
   小川 睦美
   所属
食健康科学部 健康デザイン学科
 
女性文化研究所 所属教員
 
現代ビジネス研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
 
女性健康科学研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活機構学専攻
   職種
教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 2016/10
形態種別 学術雑誌
査読 査読あり
標題 Changes in Plasma Amino Acid Levels After the Administration of Glucose or Sucrose to Healthy Young and Aged Males
執筆形態 共著
掲載誌名 Mathews Journal of Nutrition and Dietetics
掲載区分国外
巻・号・頁 1(2)
著者・共著者 Ogawa M, Takao T, Ishii Y, Shimizu F, Takada A
概要 Plasma levels of amino acid were measured after the administration of 50 grams of glucose or sucrose to young and aged males adults. Plasma levels of total amino acid decreased after the administration of glucose. The results suggested that plasma amino acids, particularly essential amino acids, may be transported from the blood soon after the administration of sugar, to the tissues, such as muscles, possibly due to an increase in insulin levels.