オガワ ムツミ    OGAWA Mutsumi
   小川 睦美
   所属
食健康科学部 健康デザイン学科
 
女性文化研究所 所属教員
 
現代ビジネス研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
 
女性健康科学研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活機構学専攻
   職種
教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 2018/06
形態種別 学術雑誌
査読 査読あり
標題 Plasma Fatty Acid Composition in Men over 50 in the USA and Japan
執筆形態 共著
掲載誌名 Food and Nutrition Sciences
掲載区分国外
巻・号・頁 9(6),pp.703-710
著者・共著者 A. Takada, F. Shimizu, Y. Ishii, M. Ogawa, T. Takao, S. Koba, M. R. Carnethon, W. S. Harris
概要 Fasting blood samples were taken from healthy older (>age 50) American (n = 76) and Japanese (n = 44) men, and plasma levels of 23 fatty acids were analyzed by gas chromatography . There were multiple differences in plasma fatty acid profiles between American and Japanese older men. The higher levels of DHA and EPA, along with the lower levels of the IP-TFAs,it was consistent with the markedly lower risk for coronary heart disease in Japan than the US.
DOI https://doi.org/10.4236/fns.2018.96054