タカオ テツヤ
TAKAO Tetsuya
高尾 哲也 所属
食健康科学部 食安全マネジメント学科
生活機構研究科 生活科学研究専攻
国際文化研究所 所属教員
生活機構研究科 生活機構学専攻
女性健康科学研究所 所属教員
現代ビジネス研究所 所属教員
職種
教授
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言語種別 | 英語 |
発行・発表の年月 | 2018/06 |
形態種別 | 学術雑誌 |
査読 | 査読あり |
標題 | Plasma Fatty Acid Composition in Men over 50 in the USA and Japan |
執筆形態 | 共著 |
掲載誌名 | Food and Nutrition Sciences |
掲載区分 | 国外 |
巻・号・頁 | 9(6),pp.703-710 |
著者・共著者 | A. Takada, F. Shimizu, Y. Ishii, M. Ogawa, T. Takao, S. Koba, M. R. Carnethon, W. S. Harris |
概要 | Fasting blood samples were taken from healthy older (>age 50) American (n = 76) and Japanese (n = 44) men, and plasma levels of 23 fatty acids were analyzed by gas chromatography . There were multiple differences in plasma fatty acid profiles between American and Japanese older men. The higher levels of DHA and EPA, along with the lower levels of the IP-TFAs,it was consistent with the markedly lower risk for coronary heart disease in Japan than the US. |
DOI | https://doi.org/10.4236/fns.2018.96054 |