ウメガキ ケイゾウ    UMEGAKI Keizo
   梅垣 敬三
   所属
食健康科学部 食安全マネジメント学科
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
 
研究支援機器センター 所属教員
 
生活機構研究科 生活機構学専攻
   職種
教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 1993
形態種別 学術雑誌
査読 査読あり
標題 Vitamin E did not prevent platelet activation, but prevented increase of lipid peroxides and renal dysfunction in DOCA-salt hypertensive rats.
執筆形態 共著
掲載誌名 J Nutr Sci Vitaminol
掲載区分国外
巻・号・頁 39(5),pp.437-449
著者・共著者 ◎Umegaki, K. and T. Ichikawa
概要 Changes in platelet aggregability patterns and lipid peroxide levels and their relationship were examined in DOCA-salt hypertensive rats during the development of hypertension. The results suggested that in vivo platelet activation, an increase of lipid peroxides, and renal dysfunction occur in this order due to hypertension, and that the latter two are significantly prevented by vitamin E treatment.