ウメガキ ケイゾウ    UMEGAKI Keizo
   梅垣 敬三
   所属
食健康科学部 食安全マネジメント学科
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
 
研究支援機器センター 所属教員
 
生活機構研究科 生活機構学専攻
   職種
教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 2012
形態種別 学術雑誌
査読 査読あり
標題 Effects of Short-Term Consumption of a Large amount of tea catechins on chromosomal damage, oxidative stress markers, serum lipid, folic acid, and total homocysteine levels: a randomized, double-blind, controlled study.
執筆形態 共著
掲載誌名 Jpn J Clin Pharmacol Ther
掲載区分国外
巻・号・頁 43(1),pp.9-16
著者・共著者 Yoshikawa, T., Yamada, H., Matsuda, K., Nhno, H., Sagesaka, Y., Kakuda, T., Toyoizumi, K., Matsumoto, K., Kosuge, K., Uchida, S., Onoue, S., Yamada, S., Umegaki K
概要 A large amount of tea catechins, which corresponds to approximately 10 cups of green tea per day for 1 week, seemed to be well tolerated, and did not influence chromosomal damage and the oxidative stress markers. Further long-term and large-scale studies are required to clarify the long-term effect of the consumption of a large amount of tea catechins on these markers as well as on improving dyslipidemia.