ウメガキ ケイゾウ    UMEGAKI Keizo
   梅垣 敬三
   所属
食健康科学部 食安全マネジメント学科
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
 
研究支援機器センター 所属教員
 
生活機構研究科 生活機構学専攻
   職種
教授
言語種別 英語
発行・発表の年月 2006
形態種別 学術雑誌
査読 査読あり
標題 Effects of Ginkgo biloba extract feeding on salt-induced hypertensive Dahl rats.
執筆形態 共著
掲載誌名 Biol Pharm Bull
掲載区分国外
巻・号・頁 29,pp.266-269
著者・共著者 Kubota Y, Tanaka N, Kagota S, Nakamura K, Kunitomo M, Umegaki K, Shinozuka K
概要 We previously demonstrated that Ginkgo biloba extract (GBE) produced vasodilation via the nitric oxide synthesis and release by increasing the intracellular calcium level in vascular endothelial cells of rats. The present study aimed to clarify the effects of dietary administration of GBE on the blood pressure and vascular tone of hypertensive Dahl salt-sensitive (Dahl) rats in order to evaluate its therapeutic actions and availability. The results demonstrated that GBE reduced salt-related elevation of blood pressure and restored the impaired acetylcholine-induced vasodilation in aortic segments.