サガワ アツコ    SAGAWA Atsuko
   佐川 敦子
   所属
食健康科学部 管理栄養学科
 
女性健康科学研究所 所属教員
 
近代文化研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
   職種
准教授
発表年月日 2010/08/04
発表テーマ Influence of thermal history on the gelation of polysaccharide
発表学会名 5th Pacific Rim Conference on Rheology
学会区分 国際学会
発表形式 ポスター
単独共同区分 共同
開催地名 北海道
発表者・共同発表者 Hatsue Moritaka, Atsuko Sagawa, Yuuki Inoue, Kenji Kubota, Takahiro Funami
概要 The effect of added NaCl on the storage modulus of gellan gum and κ-carrageenan became stronger with slowing the cooling rate. The gelation temperatures of gellan geum andκ-carrageenan solutions with NaCl shifted higher than those without NaCl.