サガワ アツコ
SAGAWA Atsuko
佐川 敦子 所属
食健康科学部 管理栄養学科
女性健康科学研究所 所属教員
近代文化研究所 所属教員
生活機構研究科 生活科学研究専攻
職種
准教授
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発表年月日 | 2010/08/04 |
発表テーマ | Influence of thermal history on the gelation of polysaccharide |
発表学会名 | 5th Pacific Rim Conference on Rheology |
学会区分 | 国際学会 |
発表形式 | ポスター |
単独共同区分 | 共同 |
開催地名 | 北海道 |
発表者・共同発表者 | Hatsue Moritaka, Atsuko Sagawa, Yuuki Inoue, Kenji Kubota, Takahiro Funami |
概要 | The effect of added NaCl on the storage modulus of gellan gum and κ-carrageenan became stronger with slowing the cooling rate. The gelation temperatures of gellan geum andκ-carrageenan solutions with NaCl shifted higher than those without NaCl. |