タケヤマ エミコ    TAKEYAMA Emiko
   竹山 恵美子
   所属
生活科学部 管理栄養学科
 
女性健康科学研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
   職種
教授
発表年月日 2015/05/15
発表テーマ Effects of Alpha-linolenic Acid in Green Nuts Oils on Eicosapentaenoic Acid and Docosahexaenoic Acid synthesis in various organs
発表学会名 12th Asian Congress of Nutrition
主催者 Japan Society of Nutrition and Sciences
学会区分 国際学会
発表形式 ポスター
単独共同区分 共同
開催地名 Yokohama, Japan
発表者・共同発表者 Michiko Oiwa, Emiko Takeyama, Asami Shirakawa, Mizuki Naitou, Keiko Mitsuki, Saki Yajima and Masako Fukushima
概要 The efficacy of Green Nut Oil (GNO), which contains large amounts of ALA, we examined the synthesise of DHA and EPA in each organ, and the effects of aging on this coversion. ALA, EPA and DPA were observed in the liver of GNO group, but only ALA and DPA were detected of brain in the GNO group. The GNO group showed higher DHA contents than the CO group in aged mice.