タケヤマ エミコ    TAKEYAMA Emiko
   竹山 恵美子
   所属
生活科学部 管理栄養学科
 
女性健康科学研究所 所属教員
 
生活機構研究科 生活科学研究専攻
   職種
教授
発表年月日 2019/06/18
発表テーマ Dietary intake of green nuts oil and DHA ameliorate memory efficiency and DHA levels in cerebellum, hippocampus and olfactory bulb of Alzheimer disease model mice (SAMP8).
発表学会名 60th International Conference on the Bioscience of Lipids
主催者 ICBL
学会区分 国際学会
発表形式 ポスター
単独共同区分 共同
開催地名 Hitotsubashi-Hall, Tokyo, Japan
発表者・共同発表者 Ariful Islam, Emiko Takeyama, Nakamichi Watanabe, Hiroe Tsubaki, Masako Fukushima, Md.Al Mamun, Shunpei Sato, Tomohito Sato, Fumihiro Eto, Ikuko Yao, Takashi K. Ito, Makoto Horikawa, Mitsutoshi Setou
概要 Abnormal distribution of DHA in the brain, especially in the hippocampus of AD mice is amellorated by the supplementation of GNO or DHA accompanied with memory improvement.